BOEING 767 KARGO UÇAĞININ İLK ÖLÜMLÜ KAZASI
Miami’den kalktıktan sonra düşen Atlas Air’e ait kargo uçağı, aynı zamanda ilk ölümlü kargo Boeing 767 kazası oldu. Amazon’un sahip olduğu Prime Air adına uçuş gerçekleştiren kargo uçağı, Miami’den Houston’a gidiyordu.
25.02.2019 Pazartesi

Miami kalkışından sonra uçak, okyanus üzerinden gerçekleştirdiği uçuşunda alçalmaya geçerken hızla irtifa kaybetti.

 

Telsiz konuşmalarında Hava Trafik Kontrol merkezinin uçağı kötü hava şartları için uyardığı dikkat çekti. Pilotlar herhangi bir acil durum bilgisi ise paylaşmadı.

 

UÇAK 1992'DE İMALAT HATTINDAN ÇIKTI

 

N121A tescilli uçak, 1992 yılında Boeing imalat hattından çıkmıştı. Uzun yıllar yolcu taşıdı. Kanada Havayolları, China Soutrhern, LAN gibi şirketlerde görev yaptı. 2014’te kargo modeli haline getirildi.

 

Bu uçak, diğer 40 767 gibi Amazon Grubu tarafından alınmıştı. Prime Air olarak adlandırılan şirketin operasyonunu Atlas Air’in yanı sıra Air Transport Services tarafından gerçekleştiriliyor. Geçen yıl sonunda Amazon 10 adet yeni kargo uçağı alacağını açıklamıştı.

 

BOEING 767 UÇAKLARININ 7. KAZASI

 

Bu kaza ile birlikte Boeing 767 tipindeki uçakların ölümlü kaza sayısı 7’ye ulaştı. Ancak bu olay aynı zamanda da kargoya çevrilmiş 767’lerin ilk ölümlü kazası.

 

ABD’de en son kargo uçağı kazası 2013’te meydana gelmişti. UPS’e ait Airbus A300 tipi uçak Birmingham Alabama’da düşmüş, iki pilot hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemede pilotların yeterli dinlenmediği belirlenmişti.

 

 

KOKPİTAERO

 

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız