TURKISH CARGO, JETFEST ANA SPONSORU OLDU
Türk Hava Kurumu'nun Antalya Karain Havalimanı'nda gerçekleştireceği JetFest Havacılık Festivali'ne, Turkish Cargo sponsorluk desteği verdi.
20.04.2016 Çarşamba

THK tarafından 5. si düzenlenen Antalya Valiliği ve Batı Akdeniz kalkınma Ajansının destekleriyle Antalya-Karain Havacılık eğitim Merkezi’nde düzenlenecek olan Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali’nin (JetFEST) ana sponsoru Turkish Cargo oldu.

 

Antalya Valisi Muammer Türker’in makamında gerçekleşen imza töreninde, THK Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, THY Kargo Antalya Kargo Müdürü Ebubekir Kuşak ve Antalya Valisi tarafından sponsorluk için imzalar atıldı. Sponsorluk kapsamında Turkish Cargo, yurtdışından gelecek bütün yabancı pilotların model uçak kargolarını (gösteri uçaklarını) ücretsiz olarak Antalya Havalimanı'na getirecek ve gösteri bitimi tekrar ülkelerine geri taşıyacaktır.

 

Türkiye’deki Amatör-Sportif havacılık faaliyetlerinin başını çeken ilgili festival, THK’nın Karain-Antalya Havacılık Eğitim Merkezi'nde, 14-15 Mayıs  günlerinde gerçekleşecektir. Üstün teknik ve altyapı imkanları gerektirmesi nedeniyle sadece gelişmiş ülkelerde gerçekleştirilebilen jet uçağı yarışları çok büyük ilgi görmüş, izlemek için Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi kayıtları başlamıştır.

 

Festivalin ana sponsoru Turkish Cargo, havacılıkla ilgili amatör sportif faaliyetlerin gelişimine destek olarak Antalya’nın sivil havacılık faaliyetleri açısından bir ilgi merkezi olması yolunda yapılan atılımlara destek olmaktadır.

 

Türk Hava Kurumu tarafından 4 yıldan beri devam ettirilen Uluslararası Jet Festivalinde kullanılan uçakları gerçek jet uçaklarından ayıran tek şey boyutları. Bu nedenle gerçek jet uçakları üretim aşamasına geçilmeden önce küçük prototipleri üzerinde çeşitli testler uygulanıyor. Saatte 300 km hıza ulaşabilen uçakların yarışacağı festivale katılmak üzere yurtdışından birçok sporcu Antalya’da buluşacak. Model uçak uçuş gösterilerinin yanında wingsuit, yamaç paraşütü, planör vb gibi amatör havacılık etkinlikleri de 2 gün boyunca havacılık tutkunlarını bekliyor olacak.

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız