26. DÜNYA POSTA KONGRESİ İSTANBUL’DA YAPILACAK
Dünya Posta Birliği’nin (UPU) 2016 yılındaki 26. Dünya Posta Kongresi İstanbul’da gerçekleştirilecek. Organizasyon; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayesinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile koordine edilmek suretiyle atanmış işletmeci sıfatıyla PTT A.Ş. tarafından 19 Eylül – 07 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.
08.09.2016 Perşembe

2012 yılında gerçekleştirilen “25. Dünya Posta Kongresi” Katar’ın başkenti DOHA’da yapılmıştır. Bu kongrede Dönemin Ulaştırma Bakanı şimdiki Başbakan Binali YILDIRIM, bir sonraki kongrenin Türkiye’de yapılmasını teklif etmiş, kongre sonunda teklif kabul edilmişti.


 

Dünya Posta Kongresi’nin İstanbul’da yapılmasına ilişkin Ev Sahibi Ülke Anlaşması, Türkiye adına Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcimiz Büyükelçi Mehmet Ferden ÇARIKÇI ile UPU Genel Müdürü Bishar A. HUSSEIN arasında imzalandı.


 

2016-2020 yılları arasında Dünya Posta Birliği’nin geleceğinin ve posta sektörü amaç ve stratejilerinin belirleneceği kongre, 19 Eylül-07 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacaktır. 2016-2020 yılları arasında UPU İdari Konsey Başkanlığını ülkemizin yapacak olması, Kongre’nin adının yapıldığı şehrin adıyla anılacak olması, UPU kayıtlarında İstanbul Kongresi olarak sık sık zikredilmesi ve önümüzdeki dört yıllık dönemdeki strateji belgesinin “İstanbul Posta Stratejisi” olarak adlandırılacak olması nedeniyle Kongre ülkemiz adına büyük önem taşımaktadır.


 

Kongreye 192 üye ülkeden yaklaşık 2500 delegenin katılması beklenmektedir. Kongre esnasında yapılacak seçimlerde, UPU Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ile İdari Konsey ve Posta İşletme Konseyi’nin üyeleri belirlenecektir.


 

İstanbul'da düzenlenecek Kongrenin ardından, kurallar gereğince, UPU İdari Konseyi’nin başkanlığı da dört yıl süresince 2020 yılında yapılacak Kongreye kadar Türkiye tarafından üstlenilecektir.


 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız