FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ DÖRDÜNCÜ DÖNEM KATILIMCILARI İLE BULUŞTU
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İTÜSEM) desteğiyle düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi'nin dördüncü dönemi, İTÜ Maçka Kampüsü'nde 6 Ekim Cumartesi günü başladı.
30.10.2018 Salı

Eğitim programının başlaması dolayısıyla düzenlenen açılışa; FIATA Diploma Eğitimi katılımcılarının yanı sıra UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur ve FIATA Diploma Eğitimi programı eğitmenleri katıldı.

 

Lojistik sektörünün dünya çapındaki en büyük sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu'nun (FIATA) lojistik hizmet üreten firmalarda görevli sektör profesyonellerine yönelik eğitim programı, kapsamı ve eğitmen kadrosuyla Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda 6 Temmuz 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan ve 1 Ocak 2019 tarihi itibarı ile yürürlüğe girecek Taşıma İşleri Organizatörleri Yönetmeliği'nin 'Eğitim' başlıklı 14'üncü maddesinin 2'nci fıkrasında yer alan hükümlere göre FIATA Diploma Eğitimi mezunlarında ODY ve ÜDY belgesinin aranmayacak olması programın bir diğer önemli avantajı olarak ön plana çıkıyor.

 

Türkiye'nin köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi desteğiyle düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi programının açılışında UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

 

Programın dünya çapındaki öneminin altını çizen Emre Eldener; “Bu eğitime katıldığınız için öncelikle hepinizi tebrik ederim. Bu sürecin sonunda memnun ayrılacağınızı biliyoruz. Geçtiğimiz yıllardan edindiğimiz tecrübelere dayanarak söyleyebilirim ki; FIATA Diploma Eğitimi sektöre dair alabileceğiniz en iyi eğitim. Eğitimin dördüncü yılında 30'u aşkın katılımcı ile başlamak, programa artan ilgiyi de görmemizi sağlıyor ve bizi sektörümüz adına umutlandırıyor” diye konuştu.

 

Eldener'in ardından UTİKAD İcra Kurulu'ndan Alperen Güler, katılımcıları eğitimin genel hatları hakkında bilgilendiren bir sunum yaptı. Programa ve üniversiteye dair bilgileri katılımcılarla paylaşan FIATA Diploma Eğitimi koordinatörü İTÜ İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Murat Baskak da “İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu eğitime ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz” diye konuştu.

 

FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, açılış seremonisinin ardından ilk dersi lojistik sektörünün duayenlerinden Arif Davran ile birlikte yaptı. FIATA Diploma Eğitimi'nin yeni öğretim döneminde dersler 6 Ekim 2018 - 22 Haziran 2019 tarihleri arasında Maçka'da bulunan İTÜ İşletme Fakültesi'nde yapılacak. Sadece Cumartesi günleri yapılacak dersler günde 8 saat olarak gerçekleşecek.

 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi'nde Havayolu, Denizyolu, Karayolu, Demiryolu ve Intermodal taşımacılık dâhil tüm taşıma modlarının yanı sıra gümrükleme işlemlerinden depolamaya, fuar taşımacılığından sigortaya kadar lojistiğin tüm unsurları örnek uygulamalarla katılımcılara aktarılacak. Toplamda 36 hafta sürecek olan eğitimlerde, sektörde tecrübeli 11 ayrı eğitmen ve 7 akademisyen görev alacak. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar, FIATA tarafından verilecek 150 ülkede geçerliliği olan FIATA Diploması ve FIATA Hava Kargo Sertifikası'nın yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından verilen Lojistik Uzmanlık Sertifikası'nı da almaya hak kazanacak.

 

UTİKAD

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız