LOJİSTİKTE BÜYÜK HEDEF
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, ekonomiye 73 milyarlık katkısı olacak İstanbul Havalimanı’nın mega bir aktarma merkezi olacağını söyledi. Aycı, “Lojistik ve kargo yatırımlarının da gelmesiyle İstanbul Havalimanı bölgesel kargo aktarma merkezi konumuna dönüşecek” dedi.
05.12.2018 Çarşamba

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı'nın Türk havacılık sektörünün gelişiminde lokomotif görevi üstleneceğini söyledi. Havalimanının mega bir aktarma merkezi olacağına dikkat çeken Aycı, “Birinci etap ile 60 havayolu firmasına hizmet verebilen yeni havalimanında bu sayı 2023 itibarıyla 150'ye yükselecek. Özellikle Asya bölgesi başta olmak üzere, diğer bölge havayollarından mevcut kapasitelerde yoğunlaşma ve yeni kapasite atılımları görebiliriz. Küresel lojistik şirketlerinin de ilgisi yüksek. Diğer kargo yatırımlarının da gelmesiyle İstanbul Havalimanı bölgesel kargo aktarma merkezi konumuna dönüşecek. Türk Hava Yolları'nın alt markası Turkish Cargo’nun dünyanın en iyi 5 hava kargo şirketinden biri olma hedefine ulaşmasında da yeni havalimanı büyük katkı sağlayacak” dedi.

 

KAPASİTE 5.5 MİLYON TON

 

İstanbul Havalimanı, Türkiye ekonomisi büyümesinin en önemli itici güçlerinden biri de olacak. Aycı, 2025 yılında Türkiye'ye, GSYİH'nın yüzde 4,9’una tekabül eden yaklaşık 73 milyar lira katma değer ile katkı sağlayacağını söyledi. İlk etapta 2,5 milyon ton ve tüm etaplar tamamlandığında 5,5 milyon ton yıllık kargo kapasitesine sahip olacak havalimanının İstanbul'u dünyanın en büyük kargo şehrine dönüştüreceğine de dikkat çekildi.

 

1,5 MİLYON KİŞİLİK İSTİHDAM

 

Havalimanı içerisinde 700 metrekarelik uçak bakım alanı bulunuyor. Bunun Türkiye’yi dünyanın sayılı bakım merkezlerinden biri haline getireceğini ifade eden Aycı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu merkezde; hat bakımından uçak bakımına, kalibrasyondan uçak motoru çözümlerine varan birçok alanda destek verilecek. Şu anda havalimanında 36 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Bu rakam önümüzdeki aylarda 120 bine çıkacak. Tüm fazları devreye girdiğinde de 225 bin, dolaylı olarak ise yaklaşık 1,5 milyon kişiye istihdam sağlayacak.”

 

YENİ ŞAFAK

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız