TÜRK UÇAĞINDA SKANDAL KARGO
Merkezi İstanbul'da bulunan ACM Havacılık şirketine ait Türk uçağı, Brezilya'da düzenlenen operasyonda bin 304 kilo kokain yakalandı. Uçak yolcusunun sorgusu sürüyor.
06.08.2021 Cuma

Türkiye küresel çapta yeni bir uyuşturucu madde operasyonu ile gündem. Yine bir Latin Amerika ülkesinde bu kez operasyonun yapıldığı araç bir zamanlar Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kullandığı Ata uçağı. 25 bavul dolusu kokainin sahibi İspanyol yolcunun sorgusu devam ederken, Türk uçuş ekibi de polis gözetiminde tutuluyor.

 

 

Brezilya Polisi, Leite Lopes Havaalanı’nda bir Türk jetine operasyon yaptı. Operasyonda en az 25 bavul dolusu (1304 kg) kokain ele geçirildi. Uçaktaki bir ispanyol yolcu ve Türk mürettebat gözaltına alındı.

 

Brezilya polisi tarafından yapılan operasyonda, Türk tescilli bir özel uçakta en az 25 valiz dolusu kokain olduğu belirtilen uyuşturucu yakalandı. 

 

 

TC-GVA tescilli Gulfstream 4 tipi uçak 1 Ağustos günü sabah saat 07.30'da İzmin Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalandı. 

 

 

Operasyon yapılan uçağın uçuş planında bir sonraki durağının Brüksel olduğu oradan da ABD'ye gideceği belirtiliyor. Uçakta en az 25 bavul içindeki kokainin miktarı, Brezilya medyasına yansıyan Federal Polisi’nden edinilen bilgiye göre toplam 1304  kilogram olduğu belirtiliyor. 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız