KUB AIR CARGO SATIŞ PAZARLAMA MÜDÜRÜ ERTUĞRUL ÇELİK RÖPORTAJI
China Southern Airlines’ın tek yetkili kargo satış GSA’sı olan Kub Air Cargo’nun Satış&Pazarlama Müdürü Sn. Ertuğrul Çelik ile röportaj gerçekleştirdik.
10.03.2015 Salı

Türkiye’de Atatürk Havalimanın’dan Pekin ve Urumçi’ye geniş gövde yolcu uçakları ile sefer düzenleyen China Southern Airlines’ın yaklaşık bir yıldır GSA’lığını yürüten Kub Air Cargo’nun Satış&Pazarlama Müdürü Sn. Ertuğrul Çelik ile röportaj gerçekleştirdik.

 

Türkiye’deki GSA pazarına yeni girmiş bir şirket olan Kub Air Cargo yurt dışında sağladığı tecrübesi ve Urumçi gibi bakir destinasyonlara sağladığı servisle IATA kargo acentelerine hizmet veriyor. Sunduğu kapasite ile güzel bir avantaja sahip olan Kub Air Cargo, Türkiye’de yaklaşık bir yıldır China Southern Airlines’ın GSA’lığını yürütüyor. Kub Air Cargo’nun Satış&Pazarlama Müdürü Sn. Ertuğrul Çelikile gerçekleştirdiğimiz röportaj metni aşağıdaki gibidir.

 

Bize kendinizden ve kariyerinizden bahsedebilir misiniz?  

 

05/02/1982 Zonguldak Ereğli doğumluyum.  Anadolu Üniversitesi uluslararası ilişkiler mezunuyum. 2004 yılında deniz taşımacılığı ile başlayan kariyerimde uzun yıllar kara taşımacılığı ve stok yönetiminde bulunduktan sonra sektörün satış pazarlama alanında yer alıp, bu alanda kariyerimi geliştirdim. Mayıs 2014 den bu yana Kub Air Cargo da satış pazarlama müdürlüğü görevimi devam ettiriyor ve bundan sonrası içinde hava kargo sektöründe yer alıp kendimi ve kurumumu daha ileri seviyelere taşımak istiyorum.

 

Kub Air Cargo firmasının dünyadaki ve Türkiye’deki faaliyetlerinden bahsedebilir misiniz? Türkiye pazarına ne zaman girdiniz? Kub Air Cargo’nun Türkiye’de başka girişim ve yatırımları olacak mı?  

 

Kub Air cargo Almanya, Hollanda, Fransa ve Türkiye’de faaliyet gösteren Çin menşeli firmadır. Avrupa’da hem hava kargo acentesi ve GSA, Türkiye’de ise sadece GSA olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Kub Air Cargo, Türkiye de Mayıs 2014 yılından itibaren China Southern havayollarına GSA lik hizmeti vermektedir. Kub Air Cargo’nun 2015 yılı için havacılık anlamında girişim ve yatırım faaliyetleri planlanmakta olup, bu yatırım planları ile de içinde bulunduğu hava taşımacılığı sektöründe üst sıralara yerleşmeyi hedeflemektedir.

 

GSA’lığını yaptığınız China Southern Airlines hakkında bilgi verebilir misiniz? Türkiye’den direkt uçtuğu destinasyonlar nedir? Uçak tipi, tarife ve kargo kapasitesi hakkında bilgi verebilir misiniz?  

 

China Southern havayolu Çin’de yolcu taşımacığı anlamında ilk sırada olup, geniş network ağı ile de Asya’da birinci ve Tüm dünyada da üçüncü sıradadır. Network ağını geliştirmek amaçlı olarak Türkiye’den uçuşlara başlayan havayolu, Urumçi ve Pekin’e direk uçmaktadır. Türkiye’den haftanın her günü A330-220 tipi yolcu uçakları ile hizmet vermektedir.

 

China Southern, Urumçi destinasyonunda rakipsiz denilebilecek bir havayolu. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Urumçi destinasyonu için hava kargo talepleri genel hangi sektörlerde daha yoğundur?  

 

Öncelikle, sektörel anlamda rakipsiz değiliz. Ancak direkt uçuş anlamında URC’ye hizmet veren tek firma dememiz daha doğru olacaktır. Bu durumun bize dönüşleri elbetteki pozitif olup direkt uçuş avantajını müşterilerimiz kendi lehlerine kullanmaktadır. Urumçi destinasyonu için her sektörden talepler olup çoğunluk tekstil diyebiliriz.

 

Çin, Türkiye’deki hava kargo taşımacılığı sektörü için ithalat yoğun bir bölge. İhracatta da aynı yoğunluğu ve doluluk oranlarını yakalayabiliyor musunuz? 2014 yılındaki doluluk oranlarınız nedir?  

 

Çin, bilindiği üzere insan gücü ve imalat anlamında dünya piyasalarını yönlendiren bir ülke ve bu açıdan düşünüldüğünde ihracat yüklerinin ithalattaki kadar yoğun olmasını beklemek akılcı olmaz. Fakat Türkiye’de imalat ve gümrük alanında yapılacak ilerlemeler ile bunu yakalayabilecek düzeye gelinmesini bizler de arzu ederiz. Servis verdiğimiz bölgelerin ihtiyaç analizleri de değerlendirildiğinde doluluk oranımız beklenilen ve istenen düzeydedir.

 

Bayrak taşıyıcı THY’nin Çin’de uçtuğu bir çok destinasyon var. China Southern’de Shangai ve Guangzhou gibi destinasyonlardan da Türkiye’ye uçuş düzenleme planı var mıdır?  

 

Daha önce de bahsettiğim gibi China southern network ağı çok geniş olan bir havayolu ve hedefleri arasında bu ağını daha fazla genişletmek de var. Türkiye son derece jeopolitik ve lojistik anlamda öneme sahip bir ülke ve yakın zamanda bu gibi atılımlarda bulunulacağını ön görmekteyiz.

 

Türkiye’de hem GSA olup hem de IATA Agency olan birçok firma var. Forwarderlik de yapan bu firmalar için havayolları, IATA, SHGM, Rekabet ve Türk Ticaret Kanunları nazarında bir kısıtlama yok. Buna rağmen bu durumu etik buluyor musunuz?  

 

Sektörde, mevcut durum değerlendirildiğinde yapılandırılması gereken ve yeni adımlar atılacak pek çok alan var yasal düzenlemeler hususunda, bunun da onlardan biri olduğu kanaatindeyim, dolayısıyla etik bulmuyorum. Fakat şuan ki düzen neyi gerektiriyorsa uygulamakla mükellefiz.

 

3. Havalimanının Türkiye’deki hava kargo taşımacılığı sektörünü nasıl etkiyeceğini düşünüyorsunuz? Şu anda alınan ihalede hava kargo terminali hakkında net bilgi veya detay olmasa da lokasyon ve diğer şartları değerlendirdiğinizde nasıl bir tablo ortaya çıkıyor?  

 

İstanbul'da inşasına başlanan üçüncü havalimanının tamamlandığında, yüksek yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacağını biliyoruz. Bu da demek oluyor ki 90’lı yılların ortalarından sonra havacılık merkezinin Amerika’dan Batı’ya kayan pazarının lideri Türkiye haline gelecektir. Yolcu kapasitesi ne kadar fazla ise uçuş sayısı da o kadar fazla olacak demektir ki, kargo kapasitesi de doğru oranda artacaktır. İlgili lokasyona ulaşım kolaylığı açısından da pek çok atılım yapılmakta olup, bunların da hava kargo taşımacılığının 3. Havalimanına kaydırılması amacı taşındığı görülmektedir. Hava kargo sektörüne getiri ve götürülerini de birlikte yaşayıp göreceğiz fakat şahsen olumlu olacağı kanaatindeyim.

 

Sizce Türkiye’deki hava kargo taşımacılığı sektörünün gelişimini engelleyen sorunlar nelerdir? Bu sorunlara olan çözüm önerileriniz nedir?  

 

Öncelikle Türkiye’de havayolu taşımacılığı günden güne yükselen bir ivmeye sahip olduğunu düşünüyorum. Sektörün gelişimini engelleyen sorunlar;  diğer taşıma yollarına göre daha hızlı ve güvenilir bir ulaşım sağlamasının yanı sıra, maliyetlerinin de yüksek olması ve her zaman istenilen boşluk elde edilememesidir. Ülkemiz coğrafi yapısı itibari ile deniz ve kara taşımacılığına çok yatkın bir bölge, dolayısı ile çok fazla tercih sebebi olmakta lakin havayolu kapsamında gerekli iyileştirmelerin yapılması durumunda, havayolu taşımacılığı daha yüksek ivmelere ulaşacaktır. Bu durum; Uluslararası havaalanlarının sayısının arttırılması, gümrük mevzuatlarının iyileştirilmesi ve ithalat-ihracat pazarlarının iyi belirlenip, taşıma maliyetlerinin iyileştirilmesi ile mümkün olabileceğini düşünüyorum ayrıca en önemli sorun rekabetinde kontrol altına alınıp, havayolu tercih edilebilir bir teşvik sistemi uygulanmalıdır.

 

E-Freight projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Türkiye’de hem ithalat hem de ihracatta tam anlamıyla ne zaman uygulamaya geçeceğini düşünüyorsunuz?  

 

Gelişen teknolojilerin sadece havayolu taşımacılığına değil tüm sektörlere ciddi fayda ve kazanç sağladığını düşünüyorum. Dolayısı ile E-freight projesini destekliyor ve geç kalınmış bir uygulama olduğunu da belirtmek istiyorum.  E-freight projesinde gerekli alt yapı iyileştirmelerinin tamamlanmasıyla birlikte öncelikle pilot uygulama yapılarak test edilmelidir. Tam anlamı ile ithalat ve ihracatların yönetilmesi öncesinde düzenli periyodlarla verilecek eğitimlerin ve kontrol mekanizması ile mümkün olacaktır. Bu dönem içinde bulunduğumuz şartları da düşünerek 2020 yılları gibi uygulamaya geçeceğini ön görebiliyorum.

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız