ALP TUĞHAN: GLOBAL ACENTELERE KIYASLA TERCİH EDİLMEMİZİN SEBEBİ HİZMET KALİTEMİZDİR
Yeditepe Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Alp Tuğhan ile röportaj gerçekleştirdik.
25.02.2016 Perşembe

Türkiye’deki hava kargo taşımacılığı sektöründe İzmir menşeili acente olarak bilinen odaklandığı niş pazarların yanı sıra müşterilerine birçok alanda servis sağlayan bilen Yeditepe Taşımacılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Alp Tuğhan ile gerçekleştirdiğimiz röportajda rakiplerine kıyasla farklılaşmak için neler yaptıklarını sorduk.

 

İzmir’de istikrarlı bir hizmet anlayışı sunmak için müşterilerinin beklentilerini önceden tespit ederek gerekli alt yapıyı kurduklarını bildiren Tuğhan, yazılım alt yapıları sayesinde de sayesinde de farkındalık yarattıklarını açıkladı. Odak noktalarından biri olan balık piyasasında müşterileri için gerekli testlerin yapılabilmesi maksadıyla Su Ürünleri Mühendisi istihdam ettiklerini bildirdi.

 

Bize kendinizden ve kariyerinizden bahsedebilir misiniz?

 

1977 İstanbul doğumluyum. 2006 yılından itibaren Yeditepe Taşımacılık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktayım.

 

Yeditepe Taşımacılık olarak balık, silah vs sevkiyatlarında bir uzmanlığınız var. Bu tür operasyonlar her acentenin girişip başardığı alanlar değil. Bu operasyonları gerçekleştirmek için gerekli altyapı (personel, tecrübe vs) olanaklarınızdan bahsedebilir misiniz?

 

Silah taşımalarında yurt dışı ve transit işlemlerinde ülke kanunlarını takip ediyoruz, konusunda uzman personel ve yetkili acente ağına sahibiz. Tüm dünya fuarlarını hem ziyaretçi hem de katılımcı olarak takip ediyoruz.

 

Balık taşımalarında, ihracatçı firmaların paketlemelerinden hizmetimiz başlayıp hava limanında elleçleme yaparken firma bünyemizde bulunan Su Ürünleri Mühendisi çalışanımızın kontrolünde gerekli ısı ölçümleri yapıp günlük raporlamaları ihracatçı ve ithalatçı firmalarla paylaşıyoruz.

 

Her iki sektörde ekip olarak çok deneyimli ve iddialıyız.

 

 

İzmir sizce hava kargo taşımacılığı pastasından gerektiği payı alabiliyor mu? Bu payı fazlalaştırmak için sizce neler yapmak gerekli?

 

İzmir, hava kargo taşımacılığında son üç yıldır büyük bir atak yaptı. Gerekli önem verilip havayolları İzmir çıkışlı seferlere baslar ise, İzmir’deki meslektaşlarım ile daha iyi yerlere taşıyacağımız inancındayım.

 

İzmir gibi bazı şehirlerde kendi global networkleri bulunan acenteler İstanbul’daki kadar güçlü değiller. Bunun, sizin gibi İzmir acentesi olarak anılan ve faaliyet merkezi İzmir olan acentelerin iş hacmi ve bağlantıları ile alakalı olduğunu düşünüyoruz. İzmir pazarında kalıcı ve tercih edilebilir olmayı nasıl başarıyorsunuz?

 

%100 Türk Sermayesi yapımız ile global acentelere kıyasla tercih edilmemizin başlıca sebebi hizmet kalitemiz ve müşterilerimizin beklentilerini önceden tespit ederek talep edilmeden alt yapıyı oluşturduğumuz içindir. Havayolları gibi 24 saat hizmet veriyoruz ve Yeditepe Taşımacılık A.Ş adına yapılan özel yazılım sistemlerimiz sayesinde alt yapımızda farkındalık yaratıyoruz. Yeditepe Taşımacılık, tüm ekip arkadaşlarım ihracat ve ithalat’daki değişiklik ve yenilikler ile ilgili iki ayda bir eğitime tabii tutuyoruz ve Aşkım Kapışmak Akademi’den danışmanlık hizmeti almaktayız.

 

İzmir’in hava kargo ihracat hacmine ve potansiyeline istinaden gelecek de direk İzmir’den çıkışlı bir freighter servisi konulmak istense sizce hangi destinasyonlar öne çıkar?

 

Ortadoğu destinasyonları öne çıkar diye düşünüyorum.

 

Turkish Kargo’nun yeni sistemi olan COMIS’e geçiş İstanbul’da biraz sancılı da olsa tamamlandı gibi. İzmir’deki süreç nasıl geçti?

 

Comis sistemi ilk İzmir de başladı İstanbul’daki meslektaşlarımız kadar bizde etkilendik ama sonuçtan çok memnunuz.

 

E-Freight hakkında ne düşünüyorsunuz? Tam anlamıyla ne zaman Türkiye’de uygulamaya geçmiş olur sizce?

 

Dijıtal ortamda daha hızlı ve hataya kapalı bir çalışma sistemi olarak görüyorum, ayrıca hem havayolu hem de acente olarak yoğun evrak sarfiyatın önüne geçip, çevre dostu bir yaklaşım olarak destekliyoruz. Acentelerin bu sisteme geçmeleri 2017’in ikinci yarısını bulacağı kanısındayım.

 

Hava kargo taşımacılığının Türkiye’deki sorunları ve çözüm önerileri nelerdir?

 

Türkiye’deki her gümrüklü havalimanının ihracat ürün yelpazesi büyük oranda belli ve buna paralel olarak alt yapılarını bu doğrultuda geliştirilmesi fikrini desteklemekteyiz. Bozulabilir kargolar için havayolları tarafından ekstra navlun masrafların karşılığı ihracatçı firmaların alamadığını ve ithalatçı firmalara urun kalitesinin yitirilmiş şekilde teslim aldıklarını gözlemlemekteyiz.

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız