EVA AIR TÜRKİYE KARGO MÜDÜRÜ WAYNE HUANG : YÜKSEK BİR MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ SAĞLAYACAĞIMIZA OLAN GÜVENİMİZ TAM!
Eva Air’in Türkiye Kargo Müdürü Sayın Wayne Huang ile bir röportaj gerçekleştirdik.
04.03.2016 Cuma

Yarın itibariyle İstanbul Atatürk Havalimanına ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan Taiwan menşeili havayolu Eva Air’in Türkiye Kargo Müdürü Wayne Huang ile bir röportaj gerçekleştirdik. Türkiye’deki kargo hizmetleri için bir GSA atamak yerine kendi ofisini kurmayı yeğleyen Eva Air, yeni kurduğu Türkiye kargo ofisinin altyapısını oluşturdu. Delta Airlines Cargo GSA’sından Sayın Elif Koçak’ı ve havacılık sektörünün bilinen isimlerinden Sayın Göktuğ Çekiç’i bünyesine katan havayolu geçen hafta navlun listesini tüm IATA acentelerle paylaşmıştı.

 

Haftada dört gün Boeing 777-300 tipi yolcu uçakları ile Taipei-İstanbul-Taipei uçuşlarını gerçekleştirecek olacak Eva Air’in Türkiye Kargo Müdürü Wayne Huang yaptığı açıklama da “Gelişmiş ağımızla ve servis kalitemizle tüm lojistik sektörü için tek adres olmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

 

Bize Eva Air ve servislerinden bahseder misiniz?

 

1989 yılında kurulan Eva Air, günümüz itibariyle 64 ayrı noktaya uçuş gerçekleştirmektedir ve 65. nokta olarak İstanbul’a uçuşlara başlayacaktır. Eva Air, 70 uçağıyla Afrika hariç 4 kıtaya servis sunmaktadır ve uçuş ağını istikrarlı bir şekilde arttırmaktadır. Ayrıca 2013 yılından bu yana Star Alliance üyesidir.

 

Mart ayında başlayacağınız İstanbul Atatürk Havalimanı uçuşlarıyla IATA Kargo acentelerine sunacağınız hizmetler nelerdir? Hangi uçak tipleriyle uçuş gerçekleştireceksiniz? Ne kadar kapasite sunabileceksiniz?

 

TPE-IST rotamıza en gelişmiş yeni Boeing 777-300 uçaklarımızla uçacağız ve servis ağımızı Güney Doğu Asya, Japonya, Çin ile kombine edeceğiz. Ayrıca daha güçlü trans-pasifik rotalarımıza ve ABD’deki destinasyonlarımıza bağlayacağız. Bu servisimiz Türkiye pazarına en gelişmiş kaliteyi getirecek ve Türk ürünlerini dünya pazarına açacak.

 

1, 2, 4 ve 6. günler olmak üzere haftada dört uçuş gerçekleştireceğiz ve uçuş başına 20 tonluk bir kapasite sunmuş olacağız. Sunduğumuz bu hizmetle müşterilerimizi Asya’daki katma değeri yüksek ürünlere daha kolay ulaştırabileceğimize ve yüksek bir müşteri memnuniyeti sağlayacağımıza olan güvenimiz tam.

 

Eva Air Cargo Türkiye ofisinin alt yapısını yeni kurmaya çalışıyorsunuz. Kısa ve orta vadede Türkiye ofisinizin organizasyon ve faaliyet planlamaları hakkında bilgi verebilir misiniz?

 

Türkiye pazarında yeni olan bir marka olarak ilk işimiz satış ekibimizi iyi eğitmek ve pazardaki itibar oluşturmak. Ayrıca kendimizi hizmet kalitemizle ve mütevazı profilimizle ön plana çıkarmak istiyoruz. Bunun yanında orta ve uzun vadeli planımız, Türkiye endüstrisindeki hızlı büyümeye adapte etmek ve böylece yerel pazardaki büyüme fırsatını yakalamaktır. Ek olarak, Asya ve Türkiye arasında kurulacak olan, her iki tarafı da küresel pazara taşıyacak karşılıklı kazanımlara dayalı ortaklıkta bir köprü rolü oynamak da planlarımız arasında.

 

Eva Air’in ihracat ve ithalat antrepoları hangisi? Yer hizmeti şirketi olarak hangi şirket ile anlaştınız.

 

Ulusal taşıyıcı Türk Hava Yolları’yla olan ortaklık ve işbirliğimiz sebebiyle TGS’yi yer hizmeti şirketi olarak ve Havaş’ı ise antrepomuz olarak belirledik.

 

İlk bakışta Türkiye’deki hava kargo taşımacılığı piyasası hakkındaki düşünceniz ne oldu? Hem ihracat hem de ithalat tarafında bir bayrak taşıyıcının tekel sayılabilecek bir hacme sahip olması sizce normal mi?

 

Türk Hava Yolları’nın pazar lideri olan uçuş ağına ve pazarda sahip olduğu paya sonuna kadar saygı duyuyoruz.

 

Bununla birlikte biz Asya’daki güçlü servis ağımız sayesinde fayda sağlayacağız ve hızlı büyüyen Asya bölgesinde sektörün gücünü arttıracak daha fazla kapılar açacağız. Bu durum Türk Hava Yolları, Eva Air ve tüm sektör arasında bir çeşit ortaklık oluşturacak ve böylece daha fazla Türk ürününü dünyayla buluşturarak birlikte büyüyeceğiz.

 

Sektörde, yakın zaman önce İstanbul’a uçuşlarını durduran Malaysia Airlines’dan sonra ihracat tarafında, bu coğrafi faaliyet alanında bir boşluk oluştuğuna dair görüşler var. Türkiye çıkışlı ve Avusturalya, Filipinler, Sri Lanka vs varışlı kargolar için Malaysia Airlines iyi bir seçenekti. Sizlerin de böyle bir görüşü var mı? Varsa buna diar ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

 

Bizim servis ağımız Malezya’da KUL ve PEN, Filipinler’de MNL ve CEB, Avustralya’da ana noktalarımız olan SYD ve MEL ve onu besleyen BNE ve diğer kamyon ağlarını kapsamaktadır. Sadece bu sözünü ettiklerimiz değil, Japonya’yı ve Çin’i de kapsayan bir ağımız bulunmaktadır.

 

Sadece Malezya’nın boşluğunu doldurmayı değil daha güçlü ve gelişmiş ağımızla ve servis kalitemizle tüm lojistik sektörü için tek adres olmayı hedefliyoruz.

 

Türkiye’de potansiyeli olan destinasyonlardan sayılan ancak servis bulmak da zorlanılan Ulanbatur, Urumçi, Jakarta gibi destinasyonlara servis sunabiliyor musunuz? Bu destinasyonlar veya başka destinasyonlar için interline anlaşmalarınız var mı?

 

Servis kalitesi ve zamanında teslimatı düşünürsek Ulan Batur ve Urumçi gibi Orta Asya destinasyonlarına lojistik çözüm sunabilecek konumda değiliz. Fakat JKT ve DPS ve SUB gibi Endonezya destinasyonlarına geniş gövde ve günlük uçuşlarımız sayesinde birinci sınıf servis verebiliyoruz.

 

Bildiğiniz üzere Türkiye’de ve dünyanın çoğu ülkesinde Çin, ithalat kargolarının merkezi konumunda. Bu doğrultuda jeopolitik avantajınızı da düşünürsek Eva Air, Türkiye’de ithalat yoğun bir havayolu olabilir diyebilir miyiz? Shangai, Hong Kong ve Pekin gibi merkezlere gerçekleştirdiğiniz uçuş sıklıkları nelerdir?

 

Küresel üretim merkezi olan Çin’de Eva Air birincil ve ikincil seviyede bulunan toplamda 25 noktaya uçuş gerçekleştiriyor.

 

BJS için konuşursak, geniş gövdeli uçakla günlük uçuş gerçekleştiriyoruz ve bu da IST’e olan haftalık 4 uçuşumuza bağlamak için önemli bir kapasite sağlıyor.

 

SHA ve HKG için, SHA ve PVG’ye günlük 4’ten fazla uçuşumuz var. TPE ve TSA’dan hem yolcu hem de kargo uçuşu gerçekleştiriyoruz. TPE’den HKG’ye de hem yolcu hem de kargo olarak günlük toplamda 8 uçuş gerçekleştiriyoruz.

 

Tüm uçuşlarımız TPE’deki HUB’umuzdan gerçekleşiyor ama daha rekabetçi olabilmek adına daha fazla frekans ve kapasiteye doğrudan servis çözümünü değerlendiriyoruz.

 

Sizce globalde ve Türkiye’de sektörün sorunları nelerdir? Ne gibi çözüm önerileriniz var.

 

Küresel ekonomi trendi her zaman inişli çıkışlı bir döngü izlemiştir. Bazen değer kazanır bazen de daralma yaşar. Sonunda dengesini bulacak ve yükselişe geçecektir.

 

Türkiye’deki genç nüfusun küresel ekonomideki dalgalanmaların yarattığı zorluklarla başa çıkabileceğine güvenimiz tamdır. Biz de daha dikkatli ve özenli hareket edeceğiz yerel pazarda atacağımız adımlarımızı tartarak atacağız. Umuyoruz ki yerel Pazar da büyümeden payını alacaktır.

 

E-Freight Projesi hakkında Türkiye’deki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Sağlayacağı etkinlik ve insan gücü kaynaklı maliyetlerin düşürülmesi faydası sebebiyle E-Freight’in gerçekleşmesi gerekir ve hızla büyümelidir.

 

Pazardaki büyümeye kendimizi hazırlamaya devam edeceğiz ve küresel anlamda yeni nesil E-Freight’deki gelişmelere ayak uydurmaya hazır olacağız.

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız