THY ÜS BAKIM YETKİSİNİ ALDI
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., 2020 yılının ekim ayında faaliyete açtığı, İstanbul Havalimanı’nda yer alan ve Türkiye’nin en büyük hangarları olma özelliğine sahip olan C/D Hangarları için üs bakım yetkisi aldı.
29.06.2021 Salı

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş'nin, 2020 yılının Ekim ayında faaliyete başlattığı ve Türkiye'nin en büyük hangarı olma özelliğine sahip İstanbul Havalimanı'ndaki C/D Hangarları için üs bakım yetkisi alındı.


 

İstanbul Havalimanı'nda 60 bin metrekarelik alana sahip C/D Hangarları'nda üs bakım yetkisinin alınmasıyla birlikte eş zamanlı ağır bakım hizmeti verilmeye başlandı. Bu kapsamda 3 Airbus tipi uçaktan ilkinin bakım çıkışı gerçekleşti. Bakımı tamamlanan A321neo, uçakta görev yapan tüm çalışanların katıldıkları bakım çıkış töreni ile uçuş operasyonuna dahil edildi. THY Teknik A.Ş'nin C/D Hangarları 3 geniş ve 6 dar gövde uçağa aynı anda uçak bakım-onarım hizmeti veriyor. Hangarlar su ihtiyacını sarnıçlar aracılığıyla yağmur sularından karşılarken, enerji ihtiyacını da güneş enerjisinden sağlıyor.

 

 


 

 

Üs bakım yetkisinin alınması ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut, "Kısa bir süre önce hizmete açılan ve sivil havacılığımız için bir dönüm noktası olan C/D Hangarlarımızda ilk uçak üs bakımını tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. İstanbul Havalimanı’nda bulunan tesislerimizin tüm fazları tamamlandığında, bu yerleşkede sahip olacağımız toplamda 11 hangarda 26 dar ve 19 geniş gövde uçağa aynı anda bakım-onarım hizmeti verebileceğiz" dedi.

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız